DecoSfat.ro

Sfaturi decoraţiuni interioare, design interior

Crăciunul este o sărbătoare foarte importantă pentru toţi oamenii credincioşi şi de aceea toată lumea se pregăteşte cu multă bucurie şi dăruinţă pentru acest moment.

craciun-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăPe lângă masa frumos aranjată, cadourile pregătite pentru cei dragi şi bradul împodobit - pentru o sărbătoare adevărată de Crăciun trebuie pregătită şi casa.

Tradiţia de a decora casa pentru Crăciun şi Revelion are adânci rădăcini istorice. craciun_germania-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăObiceiul de a împodobi bradul vine din Germania (se pare că primii creştini care au adus brazi împodobiţi în casele lor au fost nemţii, în secolul al XVI-lea). Ei credeau că în crengile veşnic verzi ale bradului trăiesc spirite, şi pentru a-i mulţumi, trebuia să le faci un omagiu, împodobind bradul.

stea-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăMai târziu, împodobirea acestuia a devenit un obicei şi în alte ţări. În vârful bradului a apărut şi “Steaua Betleemului”, un element decorativ obligatoriu folosit în împodobirea bradului, globurile care simbolizează fructul oprit, din care a muşcat Eva, iar diversele figurine din aluat şi biscuiţii aduc aminte de prescura folosită la împărtăşanie.

c-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăÎn 1814, în Anglia, prinţul Albert, soţul reginei Victoria, a împodobit un brad la castelul Windsor folosind dulciuri, lumânări şi fructe. Evident, familiile de aristocraţi i-au urmat exemplul, folosind ornamente din ce în ce mai extravagante: păpuşi, mobilă în miniatură, micuţe instrumente muzicale, bijuterii, arme jucărie.

p39-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăÎn secolul al XIX-lea, şi americanii adoptă moda brazilor împodobiţi. Primul brad a fost împodobit în Pennsylvania, în faţa unei biserici, în 1831. În 1890, deja erau importate din Germania ornamente pentru pomii de Crăciun.

În Polonia, toţi brazii de Crăciun erau împodobiţi cu îngeraşi, steluţe şi păsări.

55040150-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăÎn Suedia, ornamentele pentru brad erau făcute din lemn vopsit, înfăţişând animale şi feţe de copii.

În Danemarca se foloseau steguleţe, clopoţei şi steluţe. Japonezii creştini foloseau lanterne din hârtie. Lituanienii împodobeau brazii cu mici colivii de păsări, steluţe şi diverse forme geometrice.

21-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăDar revenind la discuţia noastră despre jucării şi decoraţiuni, care pot fi cumpărate în magazine, după cum o spun designerii, astăzi este la modă tot ce e neobişnuit. De exemplu, globuri din sticlă, suprafaţa cărora este acoperită cu un strat subţire de metale preţioase de calitate superioară, sau “ţurţurii”, fulgii şi ghirlandele din sticlă, transparente, făcute manual, care creează impresia unui strat de gheaţă format pe crengile bradului.

4-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăÎncă o tendinţă considerată importantă, este decorarea bradului într-o singură gamă de culori, de exemplu: în tonuri argintii sau aurii, sau chiar roşii, lila, albastru.

Împodobind bradul, nu trebuie să vă scape câteva reguli de bază. În primul rând nu încărcaţi bradul cu foarte multe decoraţii, altfel toată frumuseţea şi prospeţimea lui va fi ascunsă sub o greutate mare de globuri, ghirlande şi beculeţe.

31-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăÎn al doilea rând, agăţaţi globurile pe niveluri diferite şi pe fire lungi (5-8 cm), atunci şi ele vor fi vizibile, şi nici bradul nu va fi acoperit. Înainte de a pune globul pe brad, nu vă leneviţi să îi faceţi la bază o fundiţă din acelaşi fir - astfel bradul va arăta mai frumos. Iar la sfârşit adăugaţi beteală şi ghirlande becuri colorate şi strălucitoare.

glob-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăEste de dorit ca bradul să fie decorat cu ornamente de culori apropiate sau care se potrivesc cu cele din interiorul d-voastră. Culoarea dominantă din cameră se poate regăsi în globuri, ghirlande, fundiţe sau alte decoraţiuni.

coronita-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăNu trebuie să lipsească şi coroniţele, prinse pe uşile exterioare şi cele din interiorul casei, frumos decorate cu globuri de dimensiuni mici şi beteală argintie, fructe uscate, batoane de vanilie sau conuri mici, vopsite în argintiu sau auriu.

decoratiuni-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăDe asemenea, nu trebuie uitate lumânările care dau o atmosferă plăcută şi spirituală interiorului; vâscul, este şi el prezent la această sărbătoare.

6811_10_b-130x98 Interior de Crăciun: povestea la tine acasăPe masa frumos pregătită şi încărcată cu multe bunătăţi de Crăciun, puteţi face şi un loc pentru o decoraţiune simplă formată dintr-o lumânare, câteva crenguţe de brad şi chiar nişte fundiţe aurii. Lumina acestei lumânări aprinse vă va aduce aminte, atunci când toată familia este adunată în jurul mesei, de frumoasa şi sfânta sărbătoare a Naşterii Domnului.

Dă mai departe:
 • Technorati
 • Google

Mai citiţi despre decoraţiuni interioare...

 • Sfaturi de amenajare pentru camera copilului
  Chiar încă înainte de naşterea copilului noi deja ne preocupăm de viitorul lui. Dar iată a venit şi momentul când puiul nostru este acasă, în cămeruţa lui, atunci realizăm că creşterea unui copil nu este
 • Bucătăria viitorului
  V-aţi imaginat cândva cum va arăta bucătăria viitorului? Nu? Noi am făcut acest lucru. Şi chiar l-am transformat în realitate. Bucătăria de 11 mp a fost schimbată foarte mult, s-au aplicat o serie de stiluri, dar,
 • Dormitorul visurilor tale
  Dormitorul este unul dintre cele mai importante locuri din casa noastră. El este mai mult decât un simplu loc de odihnă. În urma unor calcule, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că omul îşi
 • Stilul Art Deco în dormitor
  Proiectul a fost o adevărată provocare, pentru că dormitorul avea o formă triunghiulară. Primul lucru pe care trebuia să-l facă designer-ul a fost alegerea unui stil potrivit pentru această cameră cu o suprafaţă ciudată. Alegerea s-a
 • Stiluri decorative în Design Interior
  Vrei să-ţi decorezi casa şi nu ştii ce stil s-ar potrivi mai bine cu interiorul tău? În acest articol vei afla mai multe despre stilurile decorative folosite de către designer-i şi alege-l pe cel care

Adaugă comentariu