DecoSfat.ro

Sfaturi decoraţiuni interioare, design interior

Vrei să-ţi decorezi casa şi nu ştii ce stil s-ar potrivi mai bine cu interiorul tău? În acest articol vei afla mai multe despre stilurile decorative folosite de către designer-i şi alege-l pe cel care ţi se potriveşte.

  • English Country

    English Country

    English Country

English Country este un stil relaxat, confortabil, o interpretare a design-ului englezesc tradiţional. Culori vii şi strălucitoare ce evocă o grădină iar texturile puternice ale lemnului, pietrei şi fierului leagă interiorul de exterior.

Textilele includ covoare brodate, materiale cu imprimeuri florale şi pleduri cu franjuri.

Mobilierul este în tonuri ce pornesc de la negru lucios la culoarea pinului. Culori reconfortante, florale. Interioarele cu tentă rustică au culori mai estompate, pe când paleta strălucitoare şi vie poate fi întâlnită în mod tradiţional în mai toate celelalte interioare.

Decor - elementele specifice includ vase de porţelan aranjate pe pereţi, plante uscate înrămate şi peisaje în rame de lemn sau aurite patinate.

Accesorii - fotografii cu rame argintii, sfeşnice de cristal, vaze cu flori proaspete, perne cu motive florale brodate, pereţi tapetaţi.

  • Stilul Mediteranean

Originar din ţările din nordul Mediteranei, ca Spania, Grecia, Italia, este adesea denumit stilul spaniol modern.

Mobilierul oscilează de la simplu şi funcţional până la formal şi superficial. Piese mici cu picioare ornate şi feronerie adesea patinată.

Pereţii sunt predominant texturaţi. Culori ce se doresc ecouri ale mării şi cerului Mediteranei, dar şi teracota, lavanda şi galbenuri. Mozaic-urile împodobesc adesea interioarele mediteraneene, pe pardoseli, pereţi sau chiar pe blatul meselor.

Accesorii - urne din bronz patinat, corpuri de iluminat filigranate, ecrane de şemineu din fier forjat sunt tot atâtea exemple de influenţe marocane asimilate în stilul mediteranean.

Texturi - straturi de vopsea cu un delicat aspect de manualitate şi erori voite, texturi similare cu nisipul, ce adaugă profunzime vizuală.

  • Arts&Crafts

    Arts&Crafts

    Arts & Crafts

Mişcarea Arts & Crafts a fost o reacţie la tendinţa de producţie de serie a revoluţiei industriale, dar şi la ornamentaţia greoaie a epocii Victoriene. Foarte popular începând cu 1900, se remarcă prin linii simple şi puternice, cu îmbinări vizibile ale pieselor de mobilier şi decoraţii puţine. Materialele folosite includ metalul, vitraliile, faianţa şi gresia pictată şi textile cu motive florale stilizate.

Culori - lemn brun roşcat pentru mobilă, auriu sau cupru patinat pentru abajururi. Accentele de culoare includ verde închis, albastru safir, roz prăfuit plus întreaga paletă de culori neutre.

Iluminat - abajururi din sticlă prinse în aramă bătută.

Mobilier - piese bine proporţionate, cu linii puternice, cu finisaje excelente, ocazional cu accente de metal bătut. Mobilierul se propunea a fi funcţional şi rezistent.

  • Stilul Romantic

    Stilul Romantic

    Romantic

Un stil comfortabil care apelează la simţuri prin materiale uşoare cu modele florale. Mobila pictată, draperii şi aranjamente florale.

Mobilier - feminitatea este cheia unui spaţiu decorat în stil romantic.

Culorile sunt în tonuri estompate, pale - albastru pal, roz antic, alb cremos.

Materialele folosite sunt cele uşoare şi vaporoase. Mătasea trebuie să fie pe locul întâi.

  • Stilul Tropical

    Stilul Tropical

    Tropical

Stilul cuprinde ornamente cu motive tropicale cum ar fi copaci de ananas şi palmieri, mobila făcută din lemn exotic şi plante uscate înrămate.

Culorile sunt influenţate de palmieri şi de cerul însorit, şi reflectă cultura şi istoria regiunii.

Mobila şi finisaje - se foloseşte lemn tare cum ar fi cel de tec. Materialele naturale (frunze de banan şi ratan) sunt folosite pentru a împleti scaune, canapele şi mese.

Materiale - caută materiale imprimate cu palmieri şi plante tropicale şi cu culori intense. Mai poţi folosi mătasea tailandeză şi lâna imprimată cu flori.

  • Toscan

Interioarele decorate în stil toscan cuprind un “look” rustic, scăldat de soare caracterizat de pardoseala de piatră, mobilierul simplu şi elegantele accente de fier.

Pereţii sunt finisaţi cu modele texturate şi desene în ulei.

Culorile sunt cele ce amintesc de dealurile Toscanei. Maro, roz închis, bleumarin şi vişiniu.

Pardoseala - plăci de teracotă, piatră mozaicată şi duşumele.

Accesorii - lumânări cu suport metalic ce reamintesc de tema rustică. Obiecte de ceramică pictate.

  • Eclectic

Este un fel de “colaj” al stilurilor din perioade diferite, legate prin utilizarea unor culori, texturi, forme sau finisaje comune. Paleta cromatică este foarte variată, dar este bine ca aceasta să fie legată prin câteva culori neutre.

Mobilierul ia în considerare elementele comune de finisaj şi materialele pieselor ce se combină sau creează elemente (vopsea, textile) şi structuri care să le apropie.

Finisaje - un look eclectic este definit de o multitudine de combinaţii şi finisaje diverse. Totuşi, păstrează elemente de legătură între componentele interiorului. De exemplu, o lampă de bronz în contrast cu un suport de culoare albă va avea corespondent în tonurile aurii ale decoraţiilor aplicate pe albul plafonului. Este recomandat totuţi, în acest caz, să apelezi la un designer de interior.

  • Contemporan

Stilul contemporan cuprinde toate tendinţele de la sfârşitul secolului XX. Linii moi, forme rotunjite.

Interioarele conţin elemente neutre, dar şi culori puternice şi se concentrează pe simplitatea liniei şi a formei.

Culori - interioarele se limitează la combinaţii tone-sur-tone, cu palete de brun, crem şi alb pur. Pete puternice de culoare se regăsesc adesea pe zone de pereţi, covoare şi obiecte de artă.

Iluminat - design-ul corpurilor de iluminat le transformă în obiecte de artă de sine stătătoare. Lămpile au linii drepte şi finisaje metalice.

Mobilierul - piese cu linii curate, siluete fine, suprafeţe fără sculpturi sau ornamente. Lemn în culori deschise, arţar sau paltin, cu accesorii din vitralii, oţel, nichel sau crom.

Ţesăturile naturale, cum ar fi mătasea, lâna sau bumbacul, sunt folosite pentru aspectul texturii şi al nuanţelor neutre. Totusi, modele viu colorate sunt întâlnite în covoare sau perne.

Dă mai departe:
  • Technorati
  • Google

Mai citiţi despre decoraţiuni interioare...

  • Country - Design
    Acest proiect a vizat un spaţiu de 30 mp, dintr-o vilă, care trebuie să îndeplinească rolul unei bucătării şi sufragerii. În decorarea acestui interior s-a mers pe “Stilul Country“. “Country” este în primul rând un stil
  • Bucătăria - Peninsulă
    Dintr-o bucătărie mică şi neîncăpătoare a rezultat una confortabilă şi specială prin aranjamentele şi design-ul ales. S-a mers pe culori vii, care să sugereze un spaţiu mai mare şi luminos. Sunt prezente liniile abstracte, suprafeţe
  • Dormitorul visurilor tale
    Dormitorul este unul dintre cele mai importante locuri din casa noastră. El este mai mult decât un simplu loc de odihnă. În urma unor calcule, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că omul îşi
  • Stilul Art Deco în dormitor
    Proiectul a fost o adevărată provocare, pentru că dormitorul avea o formă triunghiulară. Primul lucru pe care trebuia să-l facă designer-ul a fost alegerea unui stil potrivit pentru această cameră cu o suprafaţă ciudată. Alegerea s-a
  • Garsonieră-Dormitor şi Sufragerie
    Pentru acest proiect nu s-a ales un stil anume sau s-a inventat unul nou, ci au fost combinate 2 stiluri într-un singur interior: minimalismul şi art-deco. Minimalism - numele stilului vorbeşte pentru el. Numărul minim de

Adaugă comentariu