Aproape în fiecare apartament există o cameră mică şi care se vrea mărită măcar vizual. Ce ne sfătuiesc specialiştii în acest caz?
Voi trece în revistă o serie de 10 propuneri pe care vă invit să le experimentaţi şi voi.
1. Încercaţi să renunţaţi la tonurile puternice şi contrastante. Pentru crearea unui efect considerabil de mărire a spaţiului, este mai bine să folosiţi game cromatice cu tonuri deschise, în loc de cele întunecate sau strălucitoare. Cele mai potrivite culori în aceste cazuri sunt cele pastelate sau chiar albul. De asemenea, culorile reci, ca albastrul, creează un efect sigur de mărire, în timp ce oranjul micşorează spaţiul.
2. Alegeţi cu atenţie perdelele, mobila şi tapetul (sau culoarea pereţilor). Orice mobilă de culoare închisă va “mânca” din spaţialitatea camerei, micşorând-o din ce în ce mai mult.
3. Adăugaţi mai multă lumină, ea constituie un factor esenţial, care măreştea spaţialitatea, creează o atmosferă plăcută şi luminoasă. De exemplu, dacă vreţi să măriţi considerabil baia, vă recomand încă de la început să faceţi o fereastră prin care să pătrundă lumina naturală (bineînţeles dacă baia d-voastră are o poziţie favorabilă pentru acest lucru, dacă nu, atunci folosiţi cât mai multe surse de lumină, de la spoturi simple până la cele mascate în pereţi sau tavan).
4. Scăpaţi de lucrurile inutile care vă încarcă camera şi creează sentimentul de spaţiu limitat. Cu cât mai puţine obiecte vor exista în cameră cu atât mai mare ea va părea.
5. Încercaţi să nu folosiţi obiecte de dimensiuni mari. Este important să fie un echilibru şi o armonie în toate. Chiar dacă aveţi un singur pian sau un pat King Size camera va părea mică, de aceea folosiţi lucruri de dimensiuni mici. În loc de un pat mare puteţi pune un pat mediu sau o canapea extensibilă.
6. Pardoseala şi tavanul sunt al 5 şi al 6 perete în orice cameră. Pentru pardoseală ar fi bine să folosiţi gresie de culori deshise. Camera d-voastră va părea mai mare dacă toţi cei 6 pereţi vor avea aceeaşi culoare deschisă.
7. Folosiţi oglinzi pentru decorare. Reţineţi, oglinzile cresc foarte mult spaţialitatea. În ele se reflectă nu doar obiectele din jur, dar şi lumina şi culoarea.
8. Puneţi pe pereţi tablouri, respectând o regulă simplă, mai bine un tablou mare decât multe şi de dimensiuni mici.
9. Folosiţi mobilă din sticlă şi cu multe oglinzi. Măsuţa pentru cafea, dulapul, masa din bucătărie, etc.
10. Aşezaţi un obiect într-un colţ mai îndepărtat de intrarea în cameră, o floare sau o statuetă mică şi frumoasă, în acest fel privitorul va fi atras să vadă acel lucru, creându-i senzaţia unei perspective mari şi a unei camere spaţioase.
Mai citiţi despre decoraţiuni interioare...
- Dormitorul visurilor tale
Dormitorul este unul dintre cele mai importante locuri din casa noastră. El este mai mult decât un simplu loc de odihnă. În urma unor calcule, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că omul îşi - Optimizarea spaţiilor mici
Există multiple metode de mărire optică a unui spaţiu. Culoarea deschisă a pereţilor, folosirea a cât mai multor oglinzi, cât mai multă lumină naturală, toate acestea vor da senzaţia unui spaţiu mare în apartament sau - Garsonieră-Dormitor şi Sufragerie
Pentru acest proiect nu s-a ales un stil anume sau s-a inventat unul nou, ci au fost combinate 2 stiluri într-un singur interior: minimalismul şi art-deco. Minimalism - numele stilului vorbeşte pentru el. Numărul minim de - Country - Design
Acest proiect a vizat un spaţiu de 30 mp, dintr-o vilă, care trebuie să îndeplinească rolul unei bucătării şi sufragerii. În decorarea acestui interior s-a mers pe “Stilul Country“. “Country” este în primul rând un stil - Interior de Crăciun: povestea la tine acasă
Crăciunul este o sărbătoare foarte importantă pentru toţi oamenii credincioşi şi de aceea toată lumea se pregăteşte cu multă bucurie şi dăruinţă pentru acest moment. Pe lângă masa frumos aranjată, cadourile pregătite pentru cei dragi şi
scrieti va rog si numele culorilor utilizate
[Răspunde]
aveti sfaturi foarte utile
dar nu sunt foarte multe
[Răspunde]
:*
este frumos
[Răspunde]
UN SFAT VA ROG!!! …pentru un spatiu mic, gresia e recomandabil sa se monteze “normal”-alineat..adica nu sub forma de romburi, nu?
[Răspunde]
Adaugă comentariu