DecoSfat.ro

Sfaturi decoraţiuni interioare, design interior

Chiar încă înainte de naşterea copilului noi deja ne preocupăm de viitorul lui. Dar iată a venit şi momentul când puiul nostru este acasă, în cămeruţa lui, atunci realizăm că creşterea unui copil nu este un lucru chiar aşa de uşor, să-l educi corespunzător, să-l ajuţi să se dezvolte, să crească într-un mediu bun sau să aibă o copilărie fericită este o adevărată provocare.

După părerea specialiştilor în materie de design, interioarele camerelor pentru copii sunt cele care educă gustul şi viziunea copilului.De aceea este important ca totul în camera lui să fie gândit până la cele mai mici detalii.

În spaţiul în care trăieşte copilul nu  este suficient să fie doar toate cele necesare pentru vârsta lui, este şi foarte important să fie corect aerisită camera şi să fie cât mai luminoasă.

Toate lucrurile de care are nevoie copilul şi pe care le foloseşte atunci când se joacă, desenează, citeşte, etc. trebuie să fie corespunzătoare cu vârsta şi înălţimea lui, în aşa fel încât atunci când vrea să ia un lucru (de pe un raft sau masă), să se aşeze pe un scaun sau să-şi aranjeze hăinuţele în dulap, le poate face fără a cere ajutorul cuiva.

Însă obiectele cum sunt: vaza cu flori, întrerupătorul sau veioza, trebuie puse în aşa fel încât să fie cât mai inaccesibile pentru copilul care încă nu ştie să le folosească.

Atunci când vă apucaţi de amenajarea camerei copilului d-voastră asiguraţi-vă ca tot ce îl înconjoară să fie nu doar fiabil, curat şi igienic, dar şi frumos.

Copiilor le plac foarte mult desenele, florile, culorile vii şi strălucitoare.

Camera şcolarului trebuie obligatoriu să aibă un loc special destinat pentru facerea temelor de şcoală, rafturi sau sertare pentru aranjarea manualelor sau caietelor, sau a altor rechizite şcolare. Masa de scris a  şcolarului trebuie să fie comodă, de dimensiune medie şi corespunzătoare cu înălţimea copilului, de altfel ca şi scaunul.

De asemenea camera copilului d-voastră poate fi decorată şi cu amenajarea unui acvarium sau a unei colivii cu papagali sau alte păsări exotice.

Nu este exclusă nici decorarea pereţilor prin pictarea unor scene din desenele animate prefarate sau poveşti îndrăgite.

Important este ca în toate să puneţi cât mai mult suflet, imaginaţie, magie şi culoare.   :)

Iată câteva posibilităţi de amenajarare pentru camera copilului:

Cameră pentru fetiţe

Cameră pentru fetiţe - 001

Detaliu

Detaliu- scaune

Detaliu - colivie

Detaliu - colivie

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu - flori

Camera pentru băieţi - 002

Camera pentru băieţi - 002

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Detaliu

Pictură pereţi camera copilului

Pictură pereţi camera copilului

Pictură pereţi camera copilului

Pictură pereţi camera copilului

Pictură pereţi camera copilului

Pictură pereţi camera copilului

Dă mai departe:
 • Technorati
 • Google

Mai citiţi despre decoraţiuni interioare...

 • Camera copilului
  Camera copilului este un univers special şi aparte, în care totul este supus propriilor reguli, stabilite de copilul care trăieşte în el. Există câteva recomandări care trebuie urmărite atunci când amenajăm şi alegem mobila pentru camera
 • Interior de Crăciun: povestea la tine acasă
  Crăciunul este o sărbătoare foarte importantă pentru toţi oamenii credincioşi şi de aceea toată lumea se pregăteşte cu multă bucurie şi dăruinţă pentru acest moment. Pe lângă masa frumos aranjată, cadourile pregătite pentru cei dragi şi
 • Utilitatea design-ului de interior
  De ce avem nevoie de design interior? Deseori visăm să avem o casă confortabilă, în care ne simţim relaxaţi, ne simţim “ca acasă” şi în care ne întoarcem cu plăcere după o zi obositoare de muncă. Pe
 • Amenajarea şi mărirea unui spaţiu mic
  Aproape în fiecare apartament există o cameră mică şi care se vrea mărită măcar vizual. Ce ne sfătuiesc specialiştii în acest caz? Voi trece în revistă o serie de 10 propuneri pe care vă invit să
 • Bucătăria viitorului
  V-aţi imaginat cândva cum va arăta bucătăria viitorului? Nu? Noi am făcut acest lucru. Şi chiar l-am transformat în realitate. Bucătăria de 11 mp a fost schimbată foarte mult, s-au aplicat o serie de stiluri, dar,

Adaugă comentariu