DecoSfat.ro

Sfaturi decoraţiuni interioare, design interior

Oct
15

Dormitorul visurilor tale

Publicat în Dormitor

Dormitorul este unul dintre cele mai importante locuri din casa noastră. El este mai mult decât un simplu loc de odihnă. În urma unor calcule, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că omul îşi petrece 1/3 din viaţa lui dormind. Din această cauză, cred că este important să-i acordăm acestei camere o atenţie cuvenită, mai ales că petrecem acolo o bună parte din viaţa noastră.

Mobilierul pentru dormitor trebuie ales cu multă atenţie şi răbdare, urmărind câteva aspecte importante: pe lângă funcţionalitatea şi fiabilitatea lui, mobilierul trebuie să fie frumos şi confortabil.

În plus, dormitorul, mai mult decât oricare altă cameră, spune multe despre gusturile şi personalitatea d-voastră.

Acest articol se adresează tuturor celor cărora le place luxul, rafinamentul, glamourul, strălucirea, mai simplu, cei cărora le place frumosul. Cum ar trebui să fie dormitorul acestor tipuri de oameni? Desigur, chic şi neobişnuit. Despre asta vom vorbi în acest articol.

Pentru început fiţi pregătit din punct de vedere financiar, pentru că un astfel de dormitor nu va costa bani puţini, dar cu siguranţa vă va aduce multă plăcere, emoţii , confort şi bucurie când toate vor fi la locul lor.

Stilul elegant francez, urmaşul direct al rococo-ului somptuos, ne aduce aminte foarte mult de dormitoarele luxoase ale regilor francezi. Tocmai despre el vom vorbi azi.

La bază chicului francez se află o artă dominată de armonia şi combinarea subtilă a culorilor. Se folosesc mai ales culori pastelate, dar au o trecere mare şi cele perlate. Cea mai importantă culoare a acestui stil este bineînţeles rozul fin perlat. Dar nu trebuie neglijat nici albastrul deschis rece, verdele grizat, culoarea fildeşului şi a perlelor, tonurile lila, care toate caracterizează spiritul acestui stil unic. Cu această paletă de culori se potrivesc foarte bine şi elementele decorative cu piere preţioase, semi-preţioase sau din cristal, ţesăturile din catifea sau din mătase şi mobilierul cu suprafaţă strălucitoare.

Regula principală care trebuie urmărită în cazul acestui stil, este combinarea cât mai subtilă a culorilor, de exemplu, culoarea pardoselei trebuie să fiu una deschisă saturată, cea a pereţilor aceeaşi culoare dar mai desaturată, iar pentru tavan şi mai mult desaturată, astfel se creează o trecere fină de la o culoare la alta, şi totodată senzaţia unui spaţiu unitar. În cele din urmă, tavanul va ajunge să fie vopsit într-un alb fin cu nuanţe subtile ale culorii pe care aţi ales-o ca fiind dominantă.

Pereţii dormitorului d-voastră trebuie să fie perfect drepţi, pentru că orice neregularitate pe suprafaţa lor mată sau strălucitoare (în funcţie de tonul pe care l-aţi ales), va fi vizibilă şi toate eforturile depuse se vor dovedi în zadar. În decorarea pereţilor poate fi folosit şi tapetul, important este să nu ne abatem de la culoare aleasă.

Pentru pardoseală este binevenită, în special, marmura, parchetul în culori strălucitoare, dar dau bine şi covoarele din lână subţire. Orice veţi alege trebuie să transmită calitate şi rafinamentul gustului.

Spre deosebire de rococo, stilul francez nu este un reprezentat al mobilei din lemn masiv şi de culare întunecată. Este mai apreciată mobila cu forme line, din lemn de culoare deschisă, şi aşternuturile în tonuri argintii, pastelate sau perlate. În cazul dulapurilor puteţi opta pentru cele cu uşi glisante.

Principalul obiect din dormitor este desigur patul, în cazul nostru este obligatoriu ca acesta să fi frumos şi să transmită ideea de lux. Se folosesc multe pernuţe, materiale ca inul şi mătasea.

Un interes deosebit trebuie acordat accesoriilor şi micilor detalii, care sunt elemente importante de decoraţie în cazul stilului francez. Ca surse de lumină vă propun candelabrele sau veiozele de perete. Un lucru esenţial este ca acestea să fie făcute din cristal şi să aibă o culoare adecvată cu restul obiectelor din jur. :)

Dormitor în stil francez - 001

Dormitor în stil francez - 001


Dormitor în stil francez - 002

Dormitor în stil francez - 002


Dormitor în stil francez - 003

Dormitor în stil francez - 003


Dormitor în stil francez - 004- detaliu

Dormitor în stil francez - 004- detaliu

Dă mai departe:
 • Technorati
 • Google

Mai citiţi despre decoraţiuni interioare...

 • Garsonieră-Dormitor şi Sufragerie
  Pentru acest proiect nu s-a ales un stil anume sau s-a inventat unul nou, ci au fost combinate 2 stiluri într-un singur interior: minimalismul şi art-deco. Minimalism - numele stilului vorbeşte pentru el. Numărul minim de
 • Country - Design
  Acest proiect a vizat un spaţiu de 30 mp, dintr-o vilă, care trebuie să îndeplinească rolul unei bucătării şi sufragerii. În decorarea acestui interior s-a mers pe “Stilul Country“. “Country” este în primul rând un stil
 • Amenajarea şi mărirea unui spaţiu mic
  Aproape în fiecare apartament există o cameră mică şi care se vrea mărită măcar vizual. Ce ne sfătuiesc specialiştii în acest caz? Voi trece în revistă o serie de 10 propuneri pe care vă invit să
 • Mobilier din fier forjat
  Canapea din fier forjat În toate timpurile, mobilierul şi accesoriile din fier forjat au decorat cele mai somptuoase şi elegante interioare ale clasei sociale înalte. Viziunea modernă asupra design-ului de interior extinde posibilitatea utilizării obiectelor din
 • Sfaturi de amenajare pentru camera copilului
  Chiar încă înainte de naşterea copilului noi deja ne preocupăm de viitorul lui. Dar iată a venit şi momentul când puiul nostru este acasă, în cămeruţa lui, atunci realizăm că creşterea unui copil nu este

Adaugă comentariu